Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar rendelenmis
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarim çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaseye sütü, bir yumurtayı, mayayı, sıvı yağı koyup karıştıralım azar.
  2. Azar ununu katıp tuzunuda unla bir arada koyup, yoğuralım yumuşak bir hamur yapalım, 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru iki eşit modüle bölelim elimizle açalım rendelenmiş peynirimizden koyup, kapatalım merdaneyle açalım bir parmak kalınlığında olmak üzere tepsiye koyalım.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla üzerine birkaç kere aralıklı bastıralım üzerine kaşar peynirinden serpelim, ısıtılmış fırına verelim 180 derecede pişirelim.
  5. Fırından çıkarınca üzerine tereyağı sürelim. Dilimleyelim servise hazır afiyet olsun. Sahurda çayla hoş oluyor.

Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeği Menüsü
Tiriliçe (Pastane Tarifi Büyük Borcama Göre Ölçü)
Kat Kat Çıtır Börek
Blenderda Pratik Çiğ Köfte
Süzme Yoğurt Ve Domates Eşliğinde Sigara Böreği
Fırında Kestane
Hdabla | © 2025 |