Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sıvı yağımızı tenceremize alalım.
  2. Üzerine tel şehriyemizi kavuralım. Siz istediğiniz ayara kadar kavurun.
  3. Daha sonra bulgurumuzu ve tereyağımızı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  4. Sonrasında tuzumuzu ve suyumuzu ekleyelim.
  5. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir halde pişirelim.
  6. Suyunu çektiğinde 15 dk demlenmeye bırakalım ve tel şehriyeli bulgur pilavımız hazır. Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşure (Garantili Tam Ölçülü)
Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk
Tavuk Salatası Tarifi (Videolu)
Kayısılı Üzümlü Kurabiye
Hamsi Tava
2 Kişilik Tam Tutan Hamburger
Hdabla | © 2025 |