Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı tel şehriye
- 4 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sıvı yağımızı tenceremize alalım.
- Üzerine tel şehriyemizi kavuralım. Siz istediğiniz ayara kadar kavurun.
- Daha sonra bulgurumuzu ve tereyağımızı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
- Sonrasında tuzumuzu ve suyumuzu ekleyelim.
- Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir halde pişirelim.
- Suyunu çektiğinde 15 dk demlenmeye bırakalım ve tel şehriyeli bulgur pilavımız hazır. Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






