Tel Şehriye Salatası

Tel Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tel şehriye
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı mısır
- 1 su bardağı bezelye
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
- 8 tane kornişon turşu
- 2 tane kapya biber
- 1 büyük havuç
- 1 limon suyu
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi ( tercihen )
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kimyon
- Sumak
Tel Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tel şehriye tavada sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
- Üzerine sıcak su ve tuz eklenerek orta ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirilir.
- Şehriyeler soğumaya bırakılır.
- Yeşillikler ince ince doğranır.
- Közlenmiş kapya biber doğranır.
- Havuç rendelenir.
- Kornişon turşu doğranır.
- Soğuyan şehriyeler geniş bir kaba alınır.
- Üzerine mısır, bezelye, turşu, havuç ve yeşillikler eklenir.
- Baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.
Tel Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

