Tel Şehriye Salatası

Tel Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 8 tane kornişon turşu
  • 2 tane kapya biber
  • 1 büyük havuç
  • 1 limon suyu
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi ( tercihen )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kimyon
  • Sumak

Tel Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tel şehriye tavada sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
  2. Üzerine sıcak su ve tuz eklenerek orta ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirilir.
  3. Şehriyeler soğumaya bırakılır.
  4. Yeşillikler ince ince doğranır.
  5. Közlenmiş kapya biber doğranır.
  6. Havuç rendelenir.
  7. Kornişon turşu doğranır.
  8. Soğuyan şehriyeler geniş bir kaba alınır.
  9. Üzerine mısır, bezelye, turşu, havuç ve yeşillikler eklenir.
  10. Baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.

Tel Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu İçecek Smoothie
Dubai Gecesi (Hafız Mustafa) (Videolu)
Ispanaklı Köstebek Pasta
Mercimek Çorbası
Tarçınlı Cevizli Anne Keki
Fındıklı Güllaç
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet