Tel Şehriye Salatası

Tel Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 8 tane kornişon turşu
  • 2 tane kapya biber
  • 1 büyük havuç
  • 1 limon suyu
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi ( tercihen )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kimyon
  • Sumak

Tel Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tel şehriye tavada sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
  2. Üzerine sıcak su ve tuz eklenerek orta ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirilir.
  3. Şehriyeler soğumaya bırakılır.
  4. Yeşillikler ince ince doğranır.
  5. Közlenmiş kapya biber doğranır.
  6. Havuç rendelenir.
  7. Kornişon turşu doğranır.
  8. Soğuyan şehriyeler geniş bir kaba alınır.
  9. Üzerine mısır, bezelye, turşu, havuç ve yeşillikler eklenir.
  10. Baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.

Tel Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Puding
Simit Topcukları
Mis Gibi Ev Berliner’i – Dışı Altın Rengi İçi Dolgulu – ( Alman Mutfağı )
Tahinli Pamuk Kek
Fit Börek (Hamur Açma Derdi Olmayan Diyete Uygun Börek)
Lokum Gibi Ayva Tatlısı
Hdabla | © 2025 |