Tel Şehriye Çorbası

Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı dolusu tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı konut üretimi konserve domates
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Limon (servis için)

Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağ alınır kızdırılır, salça eklenip 2 dakika kavrulur.
  2. Konserve domates eklenip 3-4 dakika kavrulur.
  3. Sıcak su eklenir, kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynayınca tel şehriye, tuz, pul biberi, karabiber ve naneyi eklenir.
  5. Şehriyeler yumuşayana kadar 6-7 dakika pişirilir.
  6. Ocak kapatılır, bir iki dakika dinlendirdikten sonra limonla servis edilir.

Afiyet olsun 🩷

Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Fit Pasta
Kırmızı Biberli Poğaça
Arap Aşı Çorbası
Soslu Kek (VİDEOLU)
Haşlamadan Brokoli Salatası (Çiğden)
Fırında Etli Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |