Tel Kadayıf

Tel Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çiğ kadayıf
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 10 damla limon

Tel Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. 10 dakika kaynadıktan sonra limon damlatıp, 2 dk daha kaynatalım. Soğuması için kenara alalım.
  2. Margarini eritelim ve kadayıfların üzerine dökelim. Elimizle güzelce ovuşturalım ve sonrasında yarını tepsiye serelim. Bardağın sırtıyla ezelim. Üzerine cevizleri serpelim. Kalan kadayıfıda üzerine serip, bardağın sırtıyla ezelim.
  3. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Sonrasında soğumuş şerbeti üzerine döküp, soğumaya bırakalım. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Tel Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Kremalı Makarna
Kırmızı Kapya Biber Meze
Kıymalı Pide
Fırın Tepsisinde Perde Pilav
Soğuk Kahve
Soğuk Baklava
Hdabla | © 2025 |