Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı ılık süt (100ml)
- 1 buçuk çay bardağı su
- 1 dolu yemek kaşığı instant maya
- 1 silme çay kaşığı toz şeker
- 3-4 su bardağı un ( kulak göğsü kıvamına gelene kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük kapya biber
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük domates
- Yarım demetten daha ince kıyılmış maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- İsteğe nazaran pul biber
- Kaşarlı için pişmeye yakın kaşar rendesi
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için evvel sıvı materyaller ve maya karıştırılır sonra un denetimli formda eklenir.
- Hamur yumuşak olmalı. Mayalanması için beze sarılıp bekletilir.
- İç harcı için maydanoz hariç öbür sebzeler rondodan geçirilir.
- Kıymaya bütün gereçler ve baharatlar eklenir hoş biçimde yoğurulur.
- Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
- Merdane ile açılıp iç harç eklenir.
- 230 derecede kızarana kadar pişirilir.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



