Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği

Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı + 1-2 parmak su (yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı)
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Hamura sürmek için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için;

  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 500 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk patates (rendelenmiş)
  • 1 orta uzunluk domates (ufak doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurup biraz dinlendirdikten sonra ikiye bölelim bir adedini açabildiğimiz kadar oklava yardımıyla açalım.
  2. Ortasına küçük servis tabağı yerleştirelim.
  3. Hamuru tam ortadan ikiye ayıracak formda iki tane kesik atalım sağ ve sol kısmını tabağı kaldırmadan kesikler atarak beşer kesime bölelim toplamda on kat ılacak.
  4. Servis tabağını kaldırıp orta kısmını yağlayalım ve elimizle yayalım.
  5. Kestiğimiz hamurdan bir modül alıp orta kısma gerçek bırakalım ve yuvarlak biçim vermeye çalışalım tekrar yağladıktan sonra ikinci hamuru ve öbür tüm hamurları birebir biçimde üst üste yerleştirelim oklava yardımı ile tepsi büyüklüğüne nazaran yavaşça büyütelim (bu süreci yaparken altına biraz un serpmenizi öneririm) tabanını tereyağı ile yağladığımız tepsinin tabanına yerleştirelim (kenarları biraz uzun kalacak üst katını yerleştirdikten sonra bu fazlalıklarla kapatacağız).
  6. İç harcı için öncelikle soğanı kavuralım, kıymasını ek edelim kıymanın rengi dönünce rendelenmiş patatesleri, salçasını ve baharatlarını son olarak ince doğradığımız domatesini ek edip biraz kavuralım.
  7. İç harcını hamurun üstüne yayalım hamurun ikinci katını da birinci hamuru açtığımız üzere açalım ve tepsiye yerleştirelim.
  8. Kenarlarından iki hamuru birleştirip üzerine bir şey sürmeden 180 derecelik fırına verelim alt üstü yeterlice kızarana kadar pişsin. Afiyet olsun.

Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Mantar Soslu Tavuk
Mercimek Ekmeği
Elmalı Kek
İç Pilav
Enfes Hamburger
Hdabla | © 2025 |