Tek Tavada Islak Kek
Tek Tavada Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- ½ çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
Tek Tavada Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya yumurta, şeker, süt, kakao, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpıcıyla karıştırın.
- Tavanın kapağını kapatıp **kısık ateşte** yaklaşık **10 dakika** pişirin.
- Sos için süt, şeker ve kakaoyu uygunca çırpın.
- Kekin birinci sıcaklığı geçtikten sonra sosu üzerine dökün.
- Dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun 💗
Tek Tavada Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















