Tek Tavada Islak Kek

Tek Tavada Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • ½ çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

Tek Tavada Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya yumurta, şeker, süt, kakao, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpıcıyla karıştırın.
  2. Tavanın kapağını kapatıp **kısık ateşte** yaklaşık **10 dakika** pişirin.
  3. Sos için süt, şeker ve kakaoyu uygunca çırpın.
  4. Kekin birinci sıcaklığı geçtikten sonra sosu üzerine dökün.
  5. Dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun 💗

Tek Tavada Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çaylı Kurabiye
Domates Çorbası
Kakaolu Kek
Limonata
Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız)(Videolu)
Soba Fırınında Kumpir
Hdabla | © 2025 |