Tek Hamurdan Ağızda Dağılan Şekilli Kurabiyeler

Tek Hamurdan Ağızda Dağılan Biçimli Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 4 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Süslemek için;

  • Sütlü çikolata
  • Beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Yeşil toz fıstık
  • Damla çikolata

Tek Hamurdan Ağızda Dağılan Biçimli Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini alıp düzgünce karıştıralım.
  2. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  3. Unun evvel 4 su bardağını ekleyelim ,hamurun yumuşaklığına bakalım ve ikiye bölelim ,yarısına kakaoyu ekleyelim yoğuralım ,bu kısım artık kıvamlı hale gelecektir sade hamurunda yumuşaklığına nazaran kalan undan ekleyerek yoğuralım bildiğimiz kurabiye hamuru yumuşaklığında iki renk hamur elde edelim.
  4. Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kakaolu hamurdan yuvarlak formlar, uzun haller,fotoğraftaki üzere yağlı kağıt ortasında çay bardağı ağzı ile yuvarlak haller verelim.
  5. Ardından sade hamurdan da tıpkı halleri verip kurabiyeleri hafif aralıklı dizelim.
  6. Kurabiyelerin üzerine biçimler vermek için çırpıcı ağzı ve bir çatal kâfi.
  7. Top kurabiyalerin üzerine çırpıcı ile bastırarak hal verelim.
  8. Elips biçimindeki kurabiyelerin üzerini çatal ile çizerek geçelim başka yuvarlaklarında yarısına çatal ile hafif bastıralım.
  9. Diğer kalan top kurabiyelerinde üzerine damla çikolatalar batıralım.
  10. Fırınımızı 10dk evvelden 170° ısıtalım kurabiyelerimizi fazla kızartmadan pişirelim denetimli 15 dk azamî kâfi.
  11. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
  12. Diğer yandan süslemek için benmari adabı beyaz çikolata ve sütlü çikolatayı farklı kaplarda eritelim soğuyan kurabiyeleri kakaolu olanları beyaz çikolataya yeşil fıstığa, sade olanları sütlü çikolataya fındığı bandırarak aralıklı sıralayalım .
  13. Beyaz çikolata ve sütlü çikolatadan küçük sıkma torbalarına alalım.
  14. Kalan kurabiyelerin de üzerlerini fotoğraftakiler üzere süsleyelim çay kahve yanı çeşitli kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun.

Tek Hamurdan Ağızda Dağılan Biçimli Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi
Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı)
Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Böyle Deneyin
Meyveli Cupcake
Yoğurmadan Ramazan Pidesi (Videolu)
Lotus Cheesecake
Hdabla | © 2025 |