Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Böyle Deneyin

Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram tavuk pirzola
- 5 adet küçük patates
- 1 konserve mantar
- 2 avuç haşlanmış bezelye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 adet yufka
- 1 pk hazır beşamel sos
- 6 dilim kaşar peyniri
Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerimizi temizleyip küp formunda doğrayalım ve sıvı yağda kızartalım.
- Mantarlarımızıda kızartalım bezelyeniz haşlanmış değilse onuda haşlayıp hepsini bir kenara alalım.
- Tavuğumuzu kuş başı doğrayalım ve bir tavaya koyup kısık ateşte karıştırarak suyunu salıp renk değiştirene kadar pişirelim .
- Pişen tavuğumuza salçaları ve zeytinyağını ekleyelim karıştıralım.
- Patatesi ,mantarı ,baharatları ve bezelyeyi ekleyip karıştıralım, 5 dk daha pişirelim ve altını kapatalım.
- Beşamel sosumuzu hazırlayalım isterseniz beşamel sosunuzuda kendiniz yapabilirsiniz ben hazır kullandım.
- Yufkaları birinci ikiye sonra dörde ayıralım.
- Bir kaseye yufkayı yerleştirelim ,tavuklu harcımızı koyalım, beşamel sos koyalım, tekrar tavuklu harcımızdan koyalım güzelce kapatalım ve tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine tekrar beşamel sos ekleyelim .
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırına koyalım besamel pişmeye yakınken tekrar çıkaralım.
- Kaşarlarımızı ekliyelim ve 5-10 dk da kaşarlar kızarana kadar pişirelim ve yemeğimiz hazır afiyet olsun ❤️.
Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













