Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Böyle Deneyin

Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram tavuk pirzola
  • 5 adet küçük patates
  • 1 konserve mantar
  • 2 avuç haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yufka
  • 1 pk hazır beşamel sos
  • 6 dilim kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patateslerimizi temizleyip küp formunda doğrayalım ve sıvı yağda kızartalım.
  2. Mantarlarımızıda kızartalım bezelyeniz haşlanmış değilse onuda haşlayıp hepsini bir kenara alalım.
  3. Tavuğumuzu kuş başı doğrayalım ve bir tavaya koyup kısık ateşte karıştırarak suyunu salıp renk değiştirene kadar pişirelim .
  4. Pişen tavuğumuza salçaları ve zeytinyağını ekleyelim karıştıralım.
  5. Patatesi ,mantarı ,baharatları ve bezelyeyi ekleyip karıştıralım, 5 dk daha pişirelim ve altını kapatalım.
  6. Beşamel sosumuzu hazırlayalım isterseniz beşamel sosunuzuda kendiniz yapabilirsiniz ben hazır kullandım.
  7. Yufkaları birinci ikiye sonra dörde ayıralım.
  8. Bir kaseye yufkayı yerleştirelim ,tavuklu harcımızı koyalım, beşamel sos koyalım, tekrar tavuklu harcımızdan koyalım güzelce kapatalım ve tepsimize yerleştirelim.
  9. Üzerine tekrar beşamel sos ekleyelim .
  10. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırına koyalım besamel pişmeye yakınken tekrar çıkaralım.
  11. Kaşarlarımızı ekliyelim ve 5-10 dk da kaşarlar kızarana kadar pişirelim ve yemeğimiz hazır afiyet olsun ❤️.

Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Naneli Çilekli Limonata
Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiye Tereyağlı Bol Bademli Kavala Kurabiye (Videolu)
Ezogelin Çorbası
Antep Fıstıklı Kurabiye
Köfteli Rulo Patlıcan Sarma
Basit Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |