Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye

Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Oda sıcaklığında 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Damla çikolata
- Çikolata sos ve beyaz çikolata sos
- Elma rendesi
- Pudra şeker
- ( isteğe nazaran farklı eserler kullanabilirsiniz; fındık vs)
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç öbür materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan hamur yapıyoruz.
- Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao koyup tekrar yoğuruyoruz.
- Sade hamuru 3 eşit modüle bölüyoruz ve bir adedini küçük küçük yuvarlayıp tavaya diziyoruz.
- Diğerini de birebir biçimde modüller halinde yuvarlayıp tavaya diziyoruz ve sonrakini uzun formda tezgahta yuvarlayıp hafif yassı hale getirip çatalla iz yapıp kesip tavaya diziyoruz.
- Kakaolu hamuru da birebir halde 3 eşit modüle ayırıp ayır başka yuvarlıyoruz ve 3. parçayı uzun hale getirip yassı yapıp çatalla iz yapıp kesiyoruz ve tavaya diziyoruz.
- Yuvarlağımız sade ve kakaolu kurabiyeleriz yarısınin ortasına delik açıyoruz.
- Sade olan öbür yuvarladığımız kurabiyenin üzerine bastırıp yassı hale getirip elma rendesi koyuyoruz.
- Kalan yuvarladığımız kakaoluların üzerine damla çikolata diziyoruz.( Hamurlara siz isteğe nazaran form verebilirsiniz.)
- 180 derece fırında pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

