Tek Hamur 3 Kurabiye

Tek Hamur 3 Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Yaklaşık 4 su bardağı un (dikkatli ekleyelim, her un farklı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Kırılmış fındık yada ceviz
  • 1 yumurtanın akı
  • Haşhaş
  • Damla çikolata

Farklı çeşit hamur için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Su bardağı ölçüsü:200 ml

Çay bardağı ölçüsü 100 ml

Tek Hamur 3 Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün materyalleri bir kapta yeterlice homojen bir kıvam alana kadar karıştıyoruz.
  2. Unu denetimli bir halde ekleyelim her un farklı olduğu için fazla gelmesi halinde hamurunuz dağılacaktır. Tam bir kurabiye hamuru kıvamına gelmesi lazım.
  3. Hamuru ben 3 eşit modüle böldüm.
  4. Çeşidi artırıp yada yek çeşit yapmak büsbütün tercihe bağlı.
  5. İlk kesim hamuruma yuvarlak biçim verip üzerine damla çikolata koydum.
  6. 2. Hamuruma yuvarlak biçim verip haşhaşa batırdım.
  7. 3. Hamuruma ise kakao ekleyip yuvarlak biçim verip evvel yumurta akına batırıp akabinde kırılmış fındığa batırıp tepsiye dizdim.
  8. Önceden ısıtılmış fansız ayar 180 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz.
  9. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tek Hamur 3 Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Bamya Yemeği
Kıymalı Pide
Susamlı Kurabiye
Tam Kıvamında Mercimek Çorbası
Puf Poğaça
Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet