Tek Hamur 3 Kurabiye

Tek Hamur 3 Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Yaklaşık 4 su bardağı un (dikkatli ekleyelim, her un farklı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Kırılmış fındık yada ceviz
- 1 yumurtanın akı
- Haşhaş
- Damla çikolata
Farklı çeşit hamur için;
- 2 yemek kaşığı kakao
Su bardağı ölçüsü:200 ml
Çay bardağı ölçüsü 100 ml
Tek Hamur 3 Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri bir kapta yeterlice homojen bir kıvam alana kadar karıştıyoruz.
- Unu denetimli bir halde ekleyelim her un farklı olduğu için fazla gelmesi halinde hamurunuz dağılacaktır. Tam bir kurabiye hamuru kıvamına gelmesi lazım.
- Hamuru ben 3 eşit modüle böldüm.
- Çeşidi artırıp yada yek çeşit yapmak büsbütün tercihe bağlı.
- İlk kesim hamuruma yuvarlak biçim verip üzerine damla çikolata koydum.
- 2. Hamuruma yuvarlak biçim verip haşhaşa batırdım.
- 3. Hamuruma ise kakao ekleyip yuvarlak biçim verip evvel yumurta akına batırıp akabinde kırılmış fındığa batırıp tepsiye dizdim.
- Önceden ısıtılmış fansız ayar 180 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tek Hamur 3 Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







