Taze Reyhanlı Sıcak Kısır

Taze Reyhanlı Sıcak Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı midyat bulguru
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 2 adet köy biberi
  • 3 adet taze soğa1 tutam maydanoz dereotu ve taze nane
  • 1 tutam taze reyhan
  • 6-7 adet marul yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber, kimyon, kuru nane, kekik, sumak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım küçük uzunluk limonun suyu

Taze Reyhanlı Sıcak Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru tencereye koyalım, üzerine iki bardak su koyalım, evvel orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar denetim ederek pişirelim. Soğuması için derin bir tabağa alalım.
  2. Diğer tarafta tavaya yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kavuralım, sonra çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberi ekleyip karıştıralım. Salçaları katıp, karıştıralım bir iki dk karıştıralım.
  3. Sonra bulgurun üzerine bu salçalı karışımı sıcak olarak karıştıralım. Öbür gereçleri tuz, baharat serpelim karıştıralım.
  4. Marulu yıkayıp ince doğrayalım. Reyhani ince doğrayalım, taze soğanı küçük doğrayalım, başka yeşillikleri de küçük doğrayıp, hepsini bulgur biraz soğuduktan sonra yeşilikleri katıp karıştıralım.
  5. Limon suyu döküp tekrar bir karıştıralım. Servis tabağına alalım afiyet olsun.

Taze Reyhanlı Sıcak Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Ekmek
Tahinli Rulo Çörek
Kırmızı Pancar Salatası
Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)
Yoğurtlu Tahinli Patlıcan Salatası
Soğuk Baklavaya Rakip Pasta
Hdabla | © 2025 |