Taze İncirli Kek
Taze İncirli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 10-12 adet incir
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Taze İncirli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İncirlerin sapları kesilir ve ortadan ikiye bölünür.
- Pişirme kağıdını buruşturup yuvarlak fırın tepsisine serilir.
- İncirlerin kesilmiş tarafları altta kalacak biçimde dizilir.
- Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
- Kek hamuru için: yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt ek edilerek biraz daha karıştırılır.
- Un, vanilya ve kabartma tozu da ek edilerek mikser ile süratli devranda 5 dk kadar düzgünce karıştırılır.
- Kek hamuru incirlerin üzerine dökülür. Hava kabarcıklarının çıkması için tepsi bir iki kere tezgaha vurulur.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 25-30 dakika kadar denetimli pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca kalıptan zıt çevirerek çıkarılır.
- Üzerindeki pişirme kağıdı alınır.
- Soğuduktan sonra servis öncesi pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Taze İncirli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















