Taze İncirli Kek

Taze İncirli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-12 adet incir
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Taze İncirli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İncirlerin sapları kesilir ve ortadan ikiye bölünür.
  2. Pişirme kağıdını buruşturup yuvarlak fırın tepsisine serilir.
  3. İncirlerin kesilmiş tarafları altta kalacak biçimde dizilir.
  4. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
  5. Kek hamuru için: yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
  6. Sıvı yağ ve süt ek edilerek biraz daha karıştırılır.
  7. Un, vanilya ve kabartma tozu da ek edilerek mikser ile süratli devranda 5 dk kadar düzgünce karıştırılır.
  8. Kek hamuru incirlerin üzerine dökülür. Hava kabarcıklarının çıkması için tepsi bir iki kere tezgaha vurulur.
  9. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 25-30 dakika kadar denetimli pişirilir.
  10. İlk sıcaklığı çıkınca kalıptan zıt çevirerek çıkarılır.
  11. Üzerindeki pişirme kağıdı alınır.
  12. Soğuduktan sonra servis öncesi pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

Taze İncirli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dalak Kızartması
Hamur Yoğurmadan Evde Pratik Lahmacun (Videolu)
Şerbetli Dolgulu Tatlı (Videolu)
Sosisli Salçalı Demleme Makarna
Çıtır Patates Çubukları (Videolu)
Portakal Posset
Hdabla | © 2025 |