Taze Fasulye Diblesi

Taze Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Taze Fasulye Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze fasulyeler temizlenir. Bol suda yıkanır ve doğranır.
  2. Soğanlar jardiniere (jardinie) formunda doğranır.
  3. Domatesler küp küp doğranır.
  4. Bulgur yıkanır.
  5. Tencere içerisine sırasıyla taze fasulye, soğan, domates, bulgur yerleştirilir.
  6. Üzerine zeytinyağı dökülür ve tuzu eklenir.
  7. En kısık ateşte pişirilir ve tencereye su eklenmez.
  8. Pişen fasulye diplesinin üzerine kısık ateşte kızdırılmış olan tereyağı dökülür.

Taze Fasulye Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Çıtır Simit
Peynirli Poğaça
Çıtır Börek
İftar Masası 2
Meşhur Edirne Ciğeri
Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze
Hdabla | © 2025 |