Meşhur Edirne Ciğeri

Meşhur Edirne Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana ciğeri ( zarları alınmış ve hudutları temizlenmiş )
- 1-2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ ( tercihen ayçiçek yağı)
Yanına;
- 10-12 adet kuru acı biber (kızartılmış)
- 2 adet kuru soğan ( soğan salatası için)
- 1 tutam maydanoz ( soğan salatası için)
- 1-2 tatlı kaşığı sumak ( soğan salatası için)
- Tandır ekmeği yahut ince lavaş (yeteri kadar)
Meşhur Edirne Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ciğerin zarını dikkatlice soyalım. Varsa sonlarını temizleyelim.
- Kanını biraz süzdürdükten sonra derin dondurucuya koyalım. Hafif donduralım.
- İnce dilimleri kesmek daha kolay olacaktır.
- Ciğer dolapta donarken; soğanları ince ince kıyalım, maydanozu da ince kıydıktan sonra sumak ile bir arada karıştırarak soğan salatasını yapalım.
- Kuru acı biberleri, elinizde yoksa şili biberi yahut arnavut biberi, o da yıksa acı sivri biberleri kızgın yağda pişirelim.
- İnce lavaşı küçük keselim, tabaklara yerleştirelim.
- Soğan salatasını ve pişen biberleri de tabağa yerleştirelim.
- Sıra ciğere geldi. Derin dondurucuda biraz dona in yahut sertleşen ciğeri bir keskin bir bıçakla ince ince keselim. Akabinde bir kaba un koyalım, tuzunu da ek edelim.
- Yaprak formunda kesilmiş ciğerleri una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra kızgın yağa atalım.
- Fazla kalabalık yapmadan ciğerleri 1-2 dakika pişirip, yakmadan alalım. İçine peçete konulmuş tabağa koyalım. Fazla yağı süzülsün.
- Pişen ciğerleri daha evvel hazırlanmış tabaklara koyalım.
- Lavaşa soğan ve kızarmış biberle bir arada koyup afiyetle yiyelim.
Meşhur Edirne Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








