Meşhur Edirne Ciğeri

Meşhur Edirne Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana ciğeri ( zarları alınmış ve hudutları temizlenmiş )
  • 1-2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ ( tercihen ayçiçek yağı)

Yanına;

  • 10-12 adet kuru acı biber (kızartılmış)
  • 2 adet kuru soğan ( soğan salatası için)
  • 1 tutam maydanoz ( soğan salatası için)
  • 1-2 tatlı kaşığı sumak ( soğan salatası için)
  • Tandır ekmeği yahut ince lavaş (yeteri kadar)

Meşhur Edirne Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ciğerin zarını dikkatlice soyalım. Varsa sonlarını temizleyelim.
  2. Kanını biraz süzdürdükten sonra derin dondurucuya koyalım. Hafif donduralım.
  3. İnce dilimleri kesmek daha kolay olacaktır.
  4. Ciğer dolapta donarken; soğanları ince ince kıyalım, maydanozu da ince kıydıktan sonra sumak ile bir arada karıştırarak soğan salatasını yapalım.
  5. Kuru acı biberleri, elinizde yoksa şili biberi yahut arnavut biberi, o da yıksa acı sivri biberleri kızgın yağda pişirelim.
  6. İnce lavaşı küçük keselim, tabaklara yerleştirelim.
  7. Soğan salatasını ve pişen biberleri de tabağa yerleştirelim.
  8. Sıra ciğere geldi. Derin dondurucuda biraz dona in yahut sertleşen ciğeri bir keskin bir bıçakla ince ince keselim. Akabinde bir kaba un koyalım, tuzunu da ek edelim.
  9. Yaprak formunda kesilmiş ciğerleri una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra kızgın yağa atalım.
  10. Fazla kalabalık yapmadan ciğerleri 1-2 dakika pişirip, yakmadan alalım. İçine peçete konulmuş tabağa koyalım. Fazla yağı süzülsün.
  11. Pişen ciğerleri daha evvel hazırlanmış tabaklara koyalım.
  12. Lavaşa soğan ve kızarmış biberle bir arada koyup afiyetle yiyelim.

Meşhur Edirne Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sivas Kömbesi (Patatesli)
Sütsüz Basit Poğaça
Karadutlu Turta
Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı)
Cocostar Pasta
Magnolia
Hdabla | © 2025 |