Taze Börülce Yemeği
Taze Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze börülce
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta uzunluk soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay ay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı kaynar su (suyun sıcak olması hem rengin hem de lezzetin daha yeterli korunmasına yardımcı olur)
Taze Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Börülceler yıkanır uç kısımları kesilir, kılçıkları çıkarılır.
- Soğan küçük küçük doğranır, sarımsak incecik kıyılır.
- Tencereye zeytinyağı konur, soğanlar pembeleşene kadar çevrilir.
- Ardından sarımsaklar eklenir.
- Salça evvel güzelce kavrulur,(börülce suyunun kıvamlı olması için salçayı düzgünce kavurman değerli, bu sayede suya renk ve yoğunluk verecek. ) akabinde rendelenmiş domates eklenerek birkaç dakika pişirilir.
- Börülceler tencereye alınır, üzerine tuz, karabiber, pul biber ve şeker serpilir.
- Sıcak su ek edilir, kapağı kapatılıp kısık ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar 35 dakika pişirilir.
- Yemek dinlendikten sonra, dilek edilirse üzerine biraz çiğ zeytinyağı gezdirilir. (servis öncesi gezdirilen az ölçüde zeytinyağı parlaklık ve aroma katar. ) serviste ince kıyılmış maydanoz da çok yakışır. Afiyet olsun 🩷🍲😍🖐️.
Taze Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









