Taze Barbunya Pilaki

Taze Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram taze barbunya
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 6-7 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Şeker
  • Limon suyu

Taze Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak barbunyaları 20 dakika kadar limon sıktığımız suda haşlayıp sonrasında suyunu süzelim.
  2. Diğer taraftan yemeği pişireceğimiz tencereyi alalım.
  3. Zeytin yağında küp küp doğranmış soğanları biraz kavrulalım.
  4. Üzerine kabukları soyup küçük küçük doğradığımız havuçları da ek edelim.
  5. Salçamızı da ekleyip, biraz kavurup domatesleri ve sarımsağı ek edelim.
  6. Biraz daha kavurup bir tatlı kaşığı un ek edip kavuralım. Çok hoş oluyor.
  7. Barbunya ve patateslerde tencereye katalım.
  8. Üzerini geçinceye kadar su katılıp tuz ve şekerde damak tadımıza nazaran ayarlayalım.
  9. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  10. Ocaktan aldıktan sonra üzerine biraz zeytin yağı gezdirelim.
  11. Tencerenin ağzı kapalı olarak yemeği soğumaya bırakalım ve soğuk olarak üzerine maydanoz ile servis edelim. Afiyetler olsun.

Taze Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuklu Makarna
Ev Usulü Pratik Kebap (Yalancı Adana Kebap)
Milföylü Soğuk Baklava
Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği
Gül Lokumlu Kifla
Kristal Kurabiye
Hdabla | © 2025 |