Taze Barbunya Pilaki
Taze Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram taze barbunya
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 6-7 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Şeker
- Limon suyu
Taze Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak barbunyaları 20 dakika kadar limon sıktığımız suda haşlayıp sonrasında suyunu süzelim.
- Diğer taraftan yemeği pişireceğimiz tencereyi alalım.
- Zeytin yağında küp küp doğranmış soğanları biraz kavrulalım.
- Üzerine kabukları soyup küçük küçük doğradığımız havuçları da ek edelim.
- Salçamızı da ekleyip, biraz kavurup domatesleri ve sarımsağı ek edelim.
- Biraz daha kavurup bir tatlı kaşığı un ek edip kavuralım. Çok hoş oluyor.
- Barbunya ve patateslerde tencereye katalım.
- Üzerini geçinceye kadar su katılıp tuz ve şekerde damak tadımıza nazaran ayarlayalım.
- Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine biraz zeytin yağı gezdirelim.
- Tencerenin ağzı kapalı olarak yemeği soğumaya bırakalım ve soğuk olarak üzerine maydanoz ile servis edelim. Afiyetler olsun.
Taze Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












