Taze Barbunya Pilaki

Taze Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze barbunya
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet küp şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su

Taze Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Barburyamızı yıkayıp süzdürüyoruz.
  2. Patateslerimizi soyup yıkayıp küp formunda doğruyoruz.
  3. Havucumuzu dış yüzeyini soyup yıkayıp halka biçiminde doğruyoruz.
  4. Soğanımızı yemeklik sarımsağımızıda küçük doğruyoruz.
  5. Domateslerimizi soyup rendeliyoruz.
  6. Yayvan bir tencereye sıvı yağı soğanı sarımsağı alarak kavuruyoruz.
  7. Üzerine doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyerek tekrar kavuruyoruz.
  8. Üzerine salçayı ve rendelediğimiz domatesleri ek ederek karıştırıyoruz.
  9. Barbunyamızı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  10. En son olarak 3 su bardağı sıcak su tuz karabiber ve 1 adet küp şekeride ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
  11. Tenceremizin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  12. Servis tabağına alıyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Taze Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ustasından Poğaça
Saten Kurabiye
Portakallı İçi Dolgulu Muffin
Bulgurlu Köftee
Sodalı Kolay Börek
Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası
Hdabla | © 2025 |