Taze Barbunya Pilaki
Taze Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg taze barbunya
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet küp şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
Taze Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Barburyamızı yıkayıp süzdürüyoruz.
- Patateslerimizi soyup yıkayıp küp formunda doğruyoruz.
- Havucumuzu dış yüzeyini soyup yıkayıp halka biçiminde doğruyoruz.
- Soğanımızı yemeklik sarımsağımızıda küçük doğruyoruz.
- Domateslerimizi soyup rendeliyoruz.
- Yayvan bir tencereye sıvı yağı soğanı sarımsağı alarak kavuruyoruz.
- Üzerine doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyerek tekrar kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı ve rendelediğimiz domatesleri ek ederek karıştırıyoruz.
- Barbunyamızı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- En son olarak 3 su bardağı sıcak su tuz karabiber ve 1 adet küp şekeride ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Tenceremizin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Taze Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















