Portakallı İçi Dolgulu Muffin

Portakallı İçi Dolgulu Muffin Tanımı İçin Malzemeler

Muffin hamuru için;

  • 2 adet büyük uzunluk yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (ayçiçek ya da hafif bir zeytinyağı)
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış olursa nefis olur)
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı, ferahlatır)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

iç dolgusu için;

  • 1 çay bardağı portakal marmeladı (mümkünse ağır kıvamlı, akışkan olmayan)

İsteğe bağlı marmelada;

  • 1-2 damla portakal likörü yada limon suyu karıştırabilirsin

Üzeri için (isteğe bağlı);

  • Pudra şekeri
  • File badem
  • Fındık yahut portakal kabuğu şekerlemesi

Portakallı İçi Dolgulu Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180°c’ye ayarla ve muffin kalıplarını yağla ya da muffin kağıdı yerleştir.
  2. Yumurta ve şekeri geniş bir kapta mikserle çırp. Açık sarı ve kabarık bir kıvam almalı. Sıvı yağ ve sütü ekle, karıştır.
  3. Ardından portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve isteğe bağlı limon kabuğu rendesini ekle. Kısa bir karıştırma yap.
  4. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini karıştır, sıvı karışıma eleyerek ekle. Spatula ya da düşük bölümde mikserle karıştır (fazla çırpma, muffin kabarmaz)
  5. Her muffin kalıbına evvel 1 yemek kaşığı kadar hamur koy. Üzerine 1 tatlı kaşığı portakal marmeladı yerleştir (tam ortasına gelsin)
  6. Marmeladın üstünü hamurla büsbütün kapat. Kalıpların yaklaşık ’i dolu olmalı.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dakika pişir. Üstü altın sarısı olmalı, kürdanı kenarından batırarak denetim edebilirsin (orta kısmında marmelat olduğu için orası nemli olur, normal)
  8. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırak. İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilir ya da süsleme yapabilirsin.

İpucu:Daha ağır tat istersen: Marmeladı pişirmeden evvel 5-6 dakika ocakta biraz kaynat, kıvamı artar. Muffinlerin ortasında marmelat “lava” üzere olsun istersen, fırına vermeden evvel marmeladı *hafif dondurulmuş halde* koyabilirsin.

Portakallı İçi Dolgulu Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
Az Ölçülü Revani
Sebzeli Fırın Mücver
Mükemmel Kabaran Pandispanya Tarifi (12 Kişilik)
Arabaşı Çorbası
Kabaklı Havuçlu Mücver
Hdabla | © 2025 |