Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon)
Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kesim tavuk bonfile
- Tavuğu haşlamak için 4 bardak su
Çorba için;
- 250 ml tavuk suyu
- 250 ml su
- 1 tatlı kaşığı un
- 3 kaşık yoğurt ( katı kıvamlı tepeleme olacaksa 2 kaşık kullanabilirsiniz.)
- 1 küçük yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı arpa
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları güzelce haşlayalım. Ben suyu 250 ml kalıncaya kadar haşladım, ağır bir tavuk suyu elde etmiş oluyorsunuz.
- Tavuğun bir kısmını didikleyerek suyun içinde bırakalım, bir kısmını çıkaralım. (hepsini bırakınca tavuk çorbaya nazaran çok oluyor, ben yarısını içinde bıraktım. ) tavuğun ve 250 ml tavuk suyunun içine 250 ml içme suyu ekleyip kaynatalım.
- Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta ve tuzu güzelce çırpalım.
- Çırptığımız terbiyeyi kaynar suya yavaşça ek edelim ve çorbayı topaklanmaması için karıştırmaya devam edelim.
- Bu basamakta 1 tatlı kaşığı arpa ekleyelim ve arpa yumuşayıncaya kadar pişirilerim. Arpalar yumuşadıktan sonra çorbanın altını kapatalım.
- Son olarak farklı bir kapta tereyağını eritip nane ve pul biberini ekleyelim. Biraz kokusu çıktıktan sonra çorbayla birleştirerek servis edebiliriz.Afiyet olsun 🌼.
Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









