Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 750 gram tavuk göğsü (pirzola da olur)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Zeytinyağ

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğu ve patlıcanı küp küp doğrayalım.
  2. Patlıcanı kızartalım, tavuğu uygun bir tencereye alarak kapağını kapatalım ve sulanıp suyunu çekmesini sağlayalım.
  3. Tavuklar suyunu çekince zeytinyağ dökelim, küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim ve kavuralım.
  4. Salçaları ve ketçabı ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra kızarttığımız patlıcanları ve haşlanmış bezelyeleri ek edelim.
  6. Son olarak baharatlarını da ekleyerek ocağın altını kapatalım.
  7. Beşamel sos için tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
  8. Üzerine unu ekleyelim ve kavuralım.
  9. Son olarak süt ekleyerek kıvam alana kadar karıştıralım.
  10. Küçük bir kaseye 4 eşit kesime böldüğümüz yufkadan serelim.
  11. Üzerine tavuklu harçtan koyarak kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatalım.
  12. Yağlanmış fırın kabına aksi çevirerek yerleştirelim.
  13. Tüm harcı bu formda yaptıktan sonra üzerlerine beşamel sos dökelim.
  14. Rendelenmiş kaşar peynirini de ekledikten sonra 190 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgur Pilavı Mezesi
Havuçlu Yuvalama
Ezogelin Çorbası
Brownie Kurabiye
Cevizli Çikolatalı Ekmek (Videolu)
Fırında Sütlaç Tarifi (Hamsi Köy Sütlacı)
Hdabla | © 2025 |