Kabak Reçeli (Kireçsiz)

Kabak Reçeli (Kireçsiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo kabak
  • 2.5 kilo şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Kabak Reçeli (Kireçsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı soyup bölelim isteğe nazaran dilimleyelim çok büyük ve çok küçük olmaması daha âlâ olur.
  2. Dilimledikten sonra tencereye koyup üzerine şekeri boşaltalım geceden sabaha bu halde beklesin sabah baktığınızda kabakların suyunu saldığını göreceksiniz.
  3. Limon tuzunu ekleyip ocağın en küçük gözünde pişmeye bırakalım.
  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye devam etsin. Kabak reçelimiz hazır kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz direk tüketebilirsiniz de 🙂 afiyet olsun😊

Kabak Reçeli (Kireçsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği)
Elmalı Kurabiye
Cevizli Ev Baklavası Tarifim
Anne Köftesi
Fırında Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar (Videolu)
Hdabla | © 2024 |