Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yufka (4 eş modüle bölünecek)
- 1 adet soğan
- 400 gram ızgara tava tavuk ( kuşbaşı doğranmış)
- 120 gram garnitür
- Sıvıyağ
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sos için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İyice ısıttığımız tavaya tavuklar eklenir, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
- Tavuklar suyunu salıp, çektikten sonra küp küp doğranmış soğanlar eklenir soğanlar yumuşayana kadar soteleme sürecine devam edilir, akabinde 1 tatlı kaşığı salça eklenir ve kapağı kapalı halde 3-4 dakika daha pişirilir.
- 1 bardaktan bir parmak kadar fazla garnitür tavaya eklenir, 3-4 dakika daha bu biçimde pişirilir.
- 1 kaseye 1/4 yufka serilir kenardaki fazlalıklar kopartılır ve içerisine tavuklu harçtan koyulur, akabinde kenarlar toparlanarak kapatılır ve yağladığımız tepsiye aykırı düz ederek koyulur.
- Ters çevirdiğiniz bohçaların üzerine beşamel sosu dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, üzeri kızardığında kaşar peynirini ekleyin. Kaşar peyniri nar üzere kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsuun.
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













