Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka (4 eş modüle bölünecek)
  • 1 adet soğan
  • 400 gram ızgara tava tavuk ( kuşbaşı doğranmış)
  • 120 gram garnitür
  • Sıvıyağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı salça
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İyice ısıttığımız tavaya tavuklar eklenir, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
  2. Tavuklar suyunu salıp, çektikten sonra küp küp doğranmış soğanlar eklenir soğanlar yumuşayana kadar soteleme sürecine devam edilir, akabinde 1 tatlı kaşığı salça eklenir ve kapağı kapalı halde 3-4 dakika daha pişirilir.
  3. 1 bardaktan bir parmak kadar fazla garnitür tavaya eklenir, 3-4 dakika daha bu biçimde pişirilir.
  4. 1 kaseye 1/4 yufka serilir kenardaki fazlalıklar kopartılır ve içerisine tavuklu harçtan koyulur, akabinde kenarlar toparlanarak kapatılır ve yağladığımız tepsiye aykırı düz ederek koyulur.
  5. Ters çevirdiğiniz bohçaların üzerine beşamel sosu dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, üzeri kızardığında kaşar peynirini ekleyin. Kaşar peyniri nar üzere kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsuun.

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baharatlı Baby Patates
Okul İçin Poğaça
Tavuk Ciğeri Kavurması
Bebek Sebze Çorbası +1
Muffin Kalıbında Elmali Kurabiye
Ali Nazik
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet