Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası
Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane baget (küçük) but yada 1 küçük modül göğüs eti
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı yoğurt (bunun 1 su bardağını varsa süzme yoğurt olsun)
- 3 su bardağı pirinci haşlamak için su
- 4 su bardağı tavuğu haşladığımız su
Naneli sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım küçük fincan zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı nane
Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuğu 4 su bardağı şu ile ocağa alıp haşlayalım ılımaya bırakalım ılıyınca etini didikleyelim.
- Diğer tarafta pirinci 3 su bardağı suyla ocağa alıp altını kısalım pirinç yumuşayıncaya kadar pişirelim ve onuda ılımaya bırakalım.
- O pişerken şehriyeyi 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile birlikte pembeleşene kadar kavuralım ılımaya bırakalım.
- 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, 2 su bardağı yoğurdu tavuğun suyundan 3 su bardağı alıp güzelce çırpalım üzerine ılımış olan şehriyeyi ılımış pirinci didiklediğimiz tavuğu ekleyip güzelce karıştırıp ocağa alalım hiç bırakmadan daima karıştırarak kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım tuzunu atalım 10 dakika sonra altını söndürelim çorbamız hazır naneli sosunu yapıp üzerine gezdirelim.
- Naneli sosun yapılışı için; 1 yemek kaşığı tereyağ, yarım küçük fincan zeytinyağı hafif kızdıralım 2yemekkaşığı naneyi ekleyip bir iki çevirip ocaktan alalım.
Not:Ben çorba pişerken 1 avuç haşlanmış nohut ek ettim varsa ek edebilirsiniz.
Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















