Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası

Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane baget (küçük) but yada 1 küçük modül göğüs eti
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt (bunun 1 su bardağını varsa süzme yoğurt olsun)
  • 3 su bardağı pirinci haşlamak için su
  • 4 su bardağı tavuğu haşladığımız su

Naneli sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım küçük fincan zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nane

Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavuğu 4 su bardağı şu ile ocağa alıp haşlayalım ılımaya bırakalım ılıyınca etini didikleyelim.
  2. Diğer tarafta pirinci 3 su bardağı suyla ocağa alıp altını kısalım pirinç yumuşayıncaya kadar pişirelim ve onuda ılımaya bırakalım.
  3. O pişerken şehriyeyi 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile birlikte pembeleşene kadar kavuralım ılımaya bırakalım.
  4. 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, 2 su bardağı yoğurdu tavuğun suyundan 3 su bardağı alıp güzelce çırpalım üzerine ılımış olan şehriyeyi ılımış pirinci didiklediğimiz tavuğu ekleyip güzelce karıştırıp ocağa alalım hiç bırakmadan daima karıştırarak kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısalım tuzunu atalım 10 dakika sonra altını söndürelim çorbamız hazır naneli sosunu yapıp üzerine gezdirelim.
  6. Naneli sosun yapılışı için; 1 yemek kaşığı tereyağ, yarım küçük fincan zeytinyağı hafif kızdıralım 2yemekkaşığı naneyi ekleyip bir iki çevirip ocaktan alalım.

Not:Ben çorba pişerken 1 avuç haşlanmış nohut ek ettim varsa ek edebilirsiniz.

Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriye Çorbası
Süzme Mercimek Çorbası İçimizi Isıtacak Bir Çorba
Fesleğen Soslu Kremalı Makarna
Pekmezli Muffin Kek
Bebekler İçin Tavuk Suyu Çorba
Yayla Çorbası Tarifi
Hdabla | © 2024 |