Tavuklu Şehriye Salatası

Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • Yaklaşık 2.5 su bardağı sıcak su (gerektiğinde ilave için hazır su bulundurun)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (şehriyeyi kavurmak için)
  • Tuz
  • 1 kase mısır (konserve ya da haşlanmış)
  • 5–6 közlenmiş kırmızı biber (kabukları soyulmuş, doğranmış)
  • Kornişon turşu (isteğe nazaran, doğranmış)
  • 1-2 kol taze soğan (ince doğranmış)
  • Birkaç kol dereotu ve maydanoz (ince kıyılmış)
  • Haşlanmış tavuk (2 kesim bonfile; didiklenmiş)

Sos için:

  • Nar ekşisi
  • Limon suyu
  • Tuz
  • İsteğe bağlı 1–2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri közleyin fırını 220°c’ye ısıtın. Yağlı kağıt serili tepsiye biberleri dizip üstü düzgünce kararana kadar közleyin (yaklaşık 20–30 dk, fırına nazaran değişir)
  2. Fırından çıkınca bir kap içine koyup streçle kapatın yahut poşete koyup 10 dk bekletin, bu türlü kabukları kolaylıkla çıkar. Soyup ince doğrayın.
  3. 2 kesim tavuk bonfileyi tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. 2 defne yaprağı ve biraz tuz ek edin. Düdüklüde: yaklaşık 10–12 dk; olağan tencerede: 15–25 dk, büsbütün pişip yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra didikleyin.
  4. Teflon bir tencereye sıvı yağ koyun. Şehriyeyi ek edip rengi yoğunlaşana kadar (altın-kahve ton) kavurun—dikkat edin çok yanmasın.
  5. Üzerine sıcak 2. 5 su bardağı suyu dökün, biraz tuz ekleyin. Kapağını kapatıp altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin (~10–12 dk) Su az gelirse sıcak su ek edin. Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın (salata için büsbütün soğuması daha iyi)
  6. Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı nar ekşisi + 1 yemek kaşığı limon suyu + bir tutam tuz karıştırın. (tadı ağır gelirse limon yahut su ile açın) isterseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  7. Geniş bir kapta soğuyan şehriye + mısır + doğranmış köz biber + doğranmış kornişon turşu + ince kıyılmış dereotu + taze soğan + didiklenmiş tavuk yeterlice karıştırın. Sosu azar azar ekleyip karıştırın; tadına bakıp tuz/ekşi ölçüsünü ayarlayın.
  8. Geniş bir kapta soğuyan şehriye + mısır + doğranmış köz biber + doğranmış kornişon turşu + ince kıyılmış dereotu + taze soğan + didiklenmiş tavuk güzelce karıştırın. Sosu azar azar ekleyip karıştırın; tadına bakıp tuz/ekşi ölçüsünü ayarlayın.

Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Fajita
Kaplumbağa Kurabiye (Videolu)
Semiz Otlu Yoğurtlu Tel Şehriyeli Salata Tarifi (Videolu)
Cezerye
Pazı Kavurması
Şalgamlı Bulgur Salatası
Hdabla | © 2025 |