Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk but
  • 6 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek yemek tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı

Üzeri için;

  • İnce doğranmış maydanoz

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk budunu uygun bir tencereye alıyoruz, üzerine su ve defne yaprağını ek edip haşlamayı bırakıyoruz.
  2. Haşlanan tavukları ufak ufak gidiyoruz.
  3. Yıkanmış ve doğranmış zerzevatları uygun bir tencereye alıp 4 su bardağı su ile haşlıyoruz blenderdan geçiriyoruz .
  4. Uygun bir tavada tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp eritiyoruz, üzerine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavururuz.
  5. Blenderdan geçirdiğimiz çorbaya ek ediyoruz ,üzerine dizilmiş tavukları ek ediyoruz, tuz ve karabiber ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.
  6. Servis tabağına alıyoruz maydanoz ile servis yapıyoruz afiyet olsun.

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Soğanlı Börek
Pişi Tarifi (Mayasız Hamur Kızartması)
Dubai Çikolatalı Hurma
Etli Biber Dolması
Portakallı Sağlıklı Çikolata
Tavuklu Çin Makarnası
Hdabla | © 2025 |