Tavuklu Pirinç Pilavı
Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- Su
- Tuz
Pilav için;
- 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
- 3 su bardağı tavuksuyu ( sıcak)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz
Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumuzu yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ve 2 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Haşlanmaya bırakıyoruz.
- Haşlandıktan sonra didikliyoruz.
- Pilavımız için yayvan bir tencereye yağlarımızı alarak eritiyoruz.
- Üzerine yıkadığımız pirinçi ek ederek kavuruyoruz.
- Ardından 3 su bardağı tavuksuyumuzu ve 1/2 tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
- Pilavımız göz göz olduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz.
- Servis tabağına alarak üzerine didiklediğimlz tavuk modüllerini koyuyoruz.
- Pilavımız servise hazır afiyetler olsun🤗.
Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







