Tavuklu Pirinç Çorbası
Tavuklu Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalçalı but
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 litre kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için:
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tavuklu Pirinç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu yıkayıp derisiyle birlikte haşlayalım.
- Tuzunu ekleyip 1,5 litre kaynat su ile yarım saat kadar haşlayalım.
- Yarım saat sonra üzerine yıkadığımız pirinçi ekleyip yarım saat daha pişirelim.
- Yarım saat sonra tavuğu tencereden çıkarıp soğuduktan sonra didikleyelim ve tekrar pirinçlerin içine ekleyelim.
- Nohutunu, ekleyip gerek duyarsak kıvamlı olması için bir ölçü daha su ekleyelim.
- Karabiber ve pulbiber ekleyerek bir kaç dakika daha kaynatalım.
- Küçük bir tavada üzerinin salçalı sosunu kavurarak çorbaya ekleyelim.
- Karıştırdıktan sonra bir iki taşım kaynatalım.
Tavuklu Pirinç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













