Yağ Çekmeyen Pişi

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4 yahut 4.5 su bardağı un ( denetimli ekleyin )
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay fincanı un ( beze yapmak yahut tezgaha yapışmasını önlemek için)
Hamuru kızartmak için;
- Yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ ( göz kararı yaptım )
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve sütü bir tencerede ısıtalım ,daha sonra yoğurma kabına alalım.
- Üzerine şeker ve mayayı ekleyerek karıştıralım.
- Tuz ve un ekleyerek yoğurma sürecine başlayalım ,ele yapışan bir kıvamda olacak .
- Daha sonra üzerine sıvı yağı gezdirip uygunca yağ her yerine gelecek halde ve süratli bir halde yoğuralım.
- 25-30 dk mayalanmasını bekleyelim ( hava ısısına nazaran değişir)
- Mayalanan hamurumuzu elimizi una bulayarak bezeleyelim (siz tezgahta açıp kesmek isterseniz tezgahı unlayın )
- Daha sonra alt üst unladığımız bezeleri çok ince ve kalın olmayacak formda açalım.
- 10 dk yer mayası yaptırdıktan sonra orta ateşte ısıttığımız yağ da hamurları kızartalım, ister ılık ister soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun 🥐.
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






