Tavuklu Patlıcan Bohça (Tam Bir Davet Yemeği)

Tavuklu Patlıcan Bohça (Tam Bir Davet Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Beşamel sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Salçalı sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Üzerine serpmek için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Patlıcan Bohça (Tam Bir Davet Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanı kabuklarını soyup, uzun şeritler halinde keselim patlıcanın her iki tarafınıda fırça ile yağlayarak tost makinasına alalım isterseniz tavada yahut fırında da yapabilirsiniz ben tost makinasında pişirdim.
  2. İç harcı için; bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım üzerine doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip, biraz kavuralım daha sonra üzerine bezelyeleri ve küp küp doğradığımız tavuk etini alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Üzerine domates salçasını ekleyip kavuralım küp küp doğramış olduğumuz domatesi de ekleyelim en son üzerine tuz ve baharatlarınıda ekleyip 3,4 dakika daha pişirip kapatalım.
  4. Bir kaseye 5-6 adet patlıcanı dizelim üzerine tavuk harcımızdan yaklaşık 2 kaşık kadar ekleyip üzerini kapatalım ve bir borcama karşıt çevirelim.
  5. Beşamel sos için; tavaya tereyağını alalım üzerine unu ekleyip biraz kavuralım sütünü yavaş yavaş ekleyip karıştıralım yoğunlaştıktan sonra altını kapatıp, tuz ve karabiber ekleyelim. Beşamel sostan ikişer kaşık patlıcanların üzerine dökelim.
  6. Domates sosu için; salça ve sıcak suyu bir kasede açalım üzerine tuz ve baharatlarını ekleyip patlıcanların kenarından dökelim.
  7. En son üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek evvelce ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Patlıcan Bohça (Tam Bir Davet Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tıklım Tıklım Doymalık Akşam Yemegi
Nefis Buğday Çorbası
Fırında Tavuk Baget
Tartolet
Vişneli Çikolatalı Kek
Pofuduk Örgü Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |