Tavuklu Patates Sarma
Tavuklu Patates Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 0.5-1 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Arası için;
- 300 gram tavuk eti
- 1 adet domates
- 1 adet biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
Tavuklu Patates Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri rendeleyip, bir kaba alalım. Üzerine biberleri de halka biçiminde doğrayıp ekleyelim. Maydanozu ince kıyım yapıp ekleyelim.
- Yumurtaları da kırıp baharatları ek edelim. En son unu biraz ekleyip karıştıralım. Kıvamına nazaran unu denetimli olarak ekleyebilirsiniz.
- Harcı fırın tepsisine yayıp 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim. Bu ortada iç harcını ayarlayalım.
- Tavaya küp doğranmış tavuğu alalım. Biraz su ekleyip pişirelim. İçine öncelikle biberini ekleyip pişirelim. Sonrasında domatesi ekleyelim. Yumuşayana kadar pişirelim. En son baharatlarını ve salçayı da ek edip karıştıralım. İki dk kadar harmanlandıktan sonra ocaktan alalım.
- Pişen hamurları ince uzun dikdörtgen olacak biçimde keselim. Ortasına hazırladığınız tavuklu harçtan bırakıp saralım.
- Yanına istediğiniz meze, salata yahut garnitür ile pratik bir kurtarıcı akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Tavuklu Patates Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












