Portakal Kekli Top

Portakal Kekli Top Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Islatmak için;

  • 1 portakal suyu

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

Portakal Kekli Top Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakallı kek için,ilk evvel yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
  2. Ardında sıvı gereçleri de ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Portakal kabuğu, un ,vanilya ,kabartma tozu da ekleyip kek hamurunu tepsiye döküyoru.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Soğuyan keki bir kaba alıp içine portakal suyunu da döküp elimizle yoğuruyoruz.
  6. Elimizle yuvarlak biçimler verdiğimiz hamuru Hindistan cevizine buluyoruz,parmağımızla topların tam ortasına oyuklar oluşturuyoruz,tekrar fırına atıp 10 dk pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkarttığımız topların oyuklarına,buz dolabı poşetine koyduğumuz çikolatayı benmari adabı erittiğimiz çikolatadan döküyoruz.
  8. İsterseniz Antep fıstığı tozu isterseniz ceviz isterseniz boş sunum yapabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun .

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Portakal Kekli Top Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizi Sütlü Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ebruli Kek
Dev Bisküvili Kolay Pasta
Muhallebili Kadayıf
Etli Kereviz
Etli Çiğköfte
Hurma Ezmeli İkramlık
Hdabla | © 2025 |