Tavuklu Özbek Pilavı
Tavuklu Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
Tavuklu Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ,1 yemek kaşığı margarini tencereye koyalım,ocağın altını açalım.
- Margarin eridikten sonra tavukları atalım, suyu çıkınca çekinceye kadar pişilelim ,sonra soğanları atıp kavuralım ,rendelediğimiz havucu atalım kavuralım.
- Yıkadığımız pirinçleri süzelim ,kavurduğumuz tavuğun üzerine atalım karıştıralım.
- Daha sonra tuzu, karabiberi ,yenibaharı ,tarçını atalım.
- Son olarak da 3 su bardağı su ekleyelim ,suyunu çekene kadar pişirelim.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra tüketebiliriz afiyet olsun.
Tavuklu Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















