Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı
Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu + 1 su bardağından biraz eksik (150 ml tavuk suyu /sıcak su
- 1 kase / istediğiniz kadar haşlanmış tavuk eti
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçin üzerine tuz ekleyip sıcak su ile ıslatalım bir kenarda beklesin.
- Tenceremize sıvı yağ ve tereyağı alalım üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyip güzelce kavuralım.
- Tavuk suyu (veya olağan su yarı yarıya da olabilir) yalnızca tavuk suyu da olabilir ve tuz ekleyelim.
- Ardından haşlanmış nohutları ek edelim ve pirinçler görünüp kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
- Pilavımız göz göz olacaktır 10 dakika demlenmeye bırakalım servis yaptıktan sonra üzerine tavuk eti ekleyelim afiyet olsun.
Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







