Tavuklu Makarna (Közlenmiş Malzemeler İle)
Tavuklu Makarna (Közlenmiş Materyaller İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yası makarna
- Tavuk göğsü
- 7-8 mantar
Fırınlanacak sos için;
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Taze kekik
- Taze biberiye
- 1 yemek kaşığı salça
- Toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Tavuklu Makarna (Közlenmiş Gereçler İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir borcama domates sarımsak soğan biberler bir de taze biberiye ve taze kekik zeytin yağı döküp evvelce ısıtılmış olan fırına atıyoruz. 30 -35 dk közlenecek dereceye geldiğinde fırından çıkarıyoruz blenderdan geçiriyoruz.
- Sonra bir tencerede makarnaları haşlamaya başlayın, sonra bir tavaya doğranmış tavukları ekliyoruz suyunu bırakıp çekince mantarları da ekliyoruz onlarda suyunu bırakıp, çekince salçayı ekliyoruz kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
- Sonra baharatları ekliyoruz ben yazdıklarımı ekledim siz ekstra damak tadına nazaran istediğinizi ekleyebilirsiniz.
- Fırından çıkarıp yapmış olduğumuz sosu tavadaki tavukların üstüne döküp biraz bu türlü pişiriyoruz sonra makarnayı süzüp sosla buluşturuyoruz. Makarnamız hazır. Afiyet olsun.
Tavuklu Makarna (Közlenmiş Materyaller İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











