Tavuklu Krep Sarma

Tavuklu Krep Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı arttırılabilir)
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası (ben de yoktu domates salçası kullandım)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Kekik
- Tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
Krep hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- Tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (tava için)
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için ;
- Kaşar peynir
Tavuklu Krep Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayıp kızgın yağda 5- 6 dk soteleyelim.
- Sıvıyağ ekleyip doğradığımız biber, soğan, sarımsağı ekleyelim.
- Biraz kavurup domates, salça ve baharatları ekleyip domatesler suyunu çekince sıcak suyu ekleyelim kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Krep için gereçleri düzgünce karıştırın.
- Tavaya birer kepçe dökerek gerili önlü pişirelim.
- Krepler ne çok kalın ne çok ince olsun.
- Sos için tereyağı ve sıvı yağ eritelim unu ekleyip karıştıralım.
- Biraz kavurup sütü ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
- Karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alalım. En son yapalım ki katılaşmasın.
- En son bir kase içine krepleri alalım içine harç koyup bohça üzere kapatalım.
- Üzerine sos ve kaşar peyniri ile 180 derecede üzeri kızarana kadar.
Afiyet olsun.
Tavuklu Krep Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

