Tavuklu Krep Bohçası

Tavuklu Krep Bohçası Tanımı İçin Malzemeler
Harç için;
- 450 gram kare doğranmış tavuk göğsü ve pirzola karışık
- Yarım kırmızı biber
- Yarım yeşil biber
- Yarım soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Sıvıyağ
3 adet krep için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
Beşamel için;
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı (silme gibi) un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Üzerine;
- Kaşar peyniri
Tavuklu Krep Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklu harcımızı hazırlıyoruz.
- Doğranmış tavukları kızgın tavaya koyuyoruz ve kapağını kapatıp altını kısıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çeken tavuklara sıvı yağı(zeytinyağı) soğan sarımsak ve biberleri ekleyerek karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp yumuşamalarını sağlıyoruz.
- Yumuşadıktan sonra salçamızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Güzelce piştiğinde altını kapatıyoruz.
- Daha sonra krep için materyalleri karıştırıp, harçtan 1 kepçe alıp krep tavasına döküp yayıyoruz.
- Arkalı önlü pişen krepleri bir tabağa alıyoruz.
- Beşamel sos için tereyağını kızdırıp unu ekleyip un kokusu çıkana kadar bekliyoruz.
- Un yanmasın dikkat edelim.
- Sonra sütü yavaşça ekleyip çırpıyoruz.
- Kaynadıkça katılaşan sosumuzun altını kapatıp tuz ve karabiber ekliyoruz. Sosumuz hazır.
- Daha sonra tavuklu harçtan alıp krebin ortasına koyup bohça halini veriyoruz.
- Üzerine beşamel ve kaşar koyuyoruz. 3 adet oluyor bu tanımda.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fansız ayarda üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun şimdiden.
Tavuklu Krep Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




