Tavuklu Keşkek (Düdüklü Tencerede)

Tavuklu Keşkek (Düdüklü Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler
Ana gereçler:
- 2,5 su bardağı keşkeklik buğday
- 2 tavuk but (yaklaşık 500-600gr)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 6 su bardağı su (daha evvel suda beklememiş buğday kullandım)
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tavuklu Keşkek (Düdüklü Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdayları bir kasede güzelce yıkayalım, yaklaşık 4-5 sefer yıkayıp suyunu döktüm ve tekrar yıkadım. Süzülmesi için süzgeçte bekletelim.
- Tavukları güzelce yıkayalım ve süzülmeleri için biraz bekletelim.
- Düdüklü tencereye öncelikle kemikli tavuk butları koyalım.
- 2 yemek kaşığı tereyağı tavukların üzerine ekleyelim.
- Suyu süzülen buğdayı tencereye ekleyelim.
- 6 su bardağı (her su bardağı 200ml) suyu ekleyelim.
- Düdüklü tencerede 1 saat-1 saat 15 dakika kadar pişirelim.
- Tadına bakalım, buğdaylar yumuşamış ve tavuklar da pişmişse, tavukları kemiklerinden ayırıp tekrar tencereye geri atalım.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatmadan, tekrar ocağa alalım.
- Keşkeğin tabanına tutmaması ve tavuklarla buğdayın özdeşleşmesi için güçlü bir formda karıştıralım.
- Eğer suyunu çok çekmişse bu evrede sıcak su desteği yapabilirsiniz.
- Keşkek kıvamını aldığında ocağı kapatabilir ve tereyağlı, kırmızı biberli sosu üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun👩🏼🍳
Tavuklu Keşkek (Düdüklü Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
