Tavuklu Kereviz

Tavuklu Kereviz Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çay bardağı sıcak su

Tavuklu Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağını alalım üzerine tavuk kuşbaşını ek edelim biraz soteleyelim, tavuk kuşbaşı kendi suyunu bırakacaktır o yüzden şimdilik su ek etmiyoruz.
  2. Suyunu salıp, biraz çekene kadar biz kerevizi ve patatesi soyup sudan geçirelim ve küp küp doğrayalım bu etap bitince tavuk kuşbaşının üzerine ekleyelim ve zerzevatları biraz tavuk kuşbaşı ile kavuralım.
  3. Ben kuru soğanı birinci evvel koymuyorum bu tanımda artık sebzelerden sonra kuru soğanımızı yemeklik doğrayalım tuz ile birlikte sebzelerimizi ekleyelim biraz daha soğanla kavuralım. 1 yemek kaşığı salçamızı ek edebiliriz biraz su ekleyelim salçanın çözülmesi için salça ile bir arada biraz karıştıralım.
  4. 2 çay bardağı sıcak su ek edelim kısık ateşte kaynayana kadar tavuk kuşbaşımız pişene kadar pişirelim orta ara denetim etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Tavuklu Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Yemeği
Browni Kurabiye
Fıstık Kremalı Sütlaç
Tahinli Çıtır Rulo
Fırında Makarna (Su Böreği Tadında)
Köy Yoğurtlu Kek
Hdabla | © 2025 |