Fırında Makarna (Su Böreği Tadında)

Fırında Makarna (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • Su
  • Yarım kase tulum peyniri

Beşamel sos için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un tepeleme
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Fırında Makarna (Su Böreği Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnamızı kaynayan su damak tadınıza nazaran tuz atarak haşlıyoruz.
  2. Beşamel sos için; tüm gereçleri bir tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Haşlanmış makarnamızın fazla suyunu süzüyoruz.
  4. Derin bir kaba alıp, içine tulum peynirini ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. (damak zevkinize nazaran peynir ölçüsünü arttırabilirsiniz)
  5. Karışımı geniş bir borcama boşaltıyoruz.
  6. Üzerine pişirdiğimiz beşamel sosu üzerini örtecek halde her yerine döküyoruz.
  7. En son rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hem pratik ve kolay hemde nefis tadıyla birebir su böreğine benzeyen fırında makarnamız hazır. Afiyet olsun 😋.

Fırında Makarna (Su Böreği Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Kuskus Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Kabak Sandal
Yeşil Mercimek Salatası
Altın Renkte Pastane Şekerparesi
Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet)
Kremalı Ispanak Soslu Makarna
Kuru Meyveli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye (Buzluk İçin Uygun)
Hdabla | © 2025 |