Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?

Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber, toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt, su ve mayayı kabın içerisine alıp maya eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Üzerine yağ ,tuz ve unu ekleyelim ve yoğuralım.
  3. Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.
  4. Tavukları küp küp doğrayıp tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Suyunu çektikten sonra soğan, yeşil biber, kırmızı biber, salça, yağ ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Hamurumuzdan bezeler alıp oval biçiminde açalım alt kısmına rendelenmiş kaşar peynirini üzerine hazırladığımız tavuklu harcımızı üzerine tekrardan kaşar peyniri serpip hamurumuzun kenarlarını iç kısma gerçek kaplayıp tepsimize dizelim.
  7. Daha sonra hamurumuza yumurta sarısı sürelim ,önceden ısıtılmış fırında denetimli pişirelim şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tavuklu Kaşarlı Pide Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Helvası (Bursaya Özel)
Sucuklu Kuru Fasulye
Tahinli Kek
İyotsuz Sütsüz Kek
Tuzlu Kurabiye
Tavuklu Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |