Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?
Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber, pul biber, toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt, su ve mayayı kabın içerisine alıp maya eriyinceye kadar karıştıralım.
- Üzerine yağ ,tuz ve unu ekleyelim ve yoğuralım.
- Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.
- Tavukları küp küp doğrayıp tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra soğan, yeşil biber, kırmızı biber, salça, yağ ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Hamurumuzdan bezeler alıp oval biçiminde açalım alt kısmına rendelenmiş kaşar peynirini üzerine hazırladığımız tavuklu harcımızı üzerine tekrardan kaşar peyniri serpip hamurumuzun kenarlarını iç kısma gerçek kaplayıp tepsimize dizelim.
- Daha sonra hamurumuza yumurta sarısı sürelim ,önceden ısıtılmış fırında denetimli pişirelim şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tavuklu Kaşarlı Pide Fotoğraflı Yapılışı






