Tavuklu Kabak Karnıyarık

Tavuklu Kabak Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil kabak
  • 350 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Köri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Üzerine için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Kabak Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı minik minik kuşbaşı biçiminde doğruyoruz.
  2. Bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Soğanlarımızı yemeklik kıyıyoruz. Sularını çeken tavuklarımızın üzerine sıvı yağımızı gezdirdikten sonra soğanlarımızı ekliyoruz.
  4. Soğanlarımız pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  5. Soğanlarımız pembeleşince ince ince doğradığımız biberlerimizi ekleyip karıştırınız.
  6. Domates salçamızı ve biber salçası ekleyip, 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
  7. Baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz. İç harcımız hazır olarak beklesin.
  8. Kabaklarımızın baş kısmını kesip, ikiye bölüyoruz. Bir kaşık yardımıyla içlerini oyuyoruz.
  9. Bir tencereye su koyup, tuz ekliyoruz ve suyu kaynatıyoruz.
  10. Kaynayan suyumuza kabaklarımızı atıyoruz. Diriliğini kaybedene kadar 10-15 dakika haşlıyoruz.
  11. Haşlanan kabaklarımızı bir borcama diziyoruz. İçlerini tavuklu harcımız ile dolduruyoruz.
  12. Sosumuz için salça ve sıcak suyumuzu karıştırıyoruz. Kabaklarımızın üzerine gezdiriyoruz.
  13. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirlerimizi bölüştürüyoruz. 200 derece fırında kaşar peynirlerimiz eriyip, nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.

Tavuklu Kabak Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Cips
Tavuk Şiş
Kakaolu Kek
Limonlu Kek
Bamya Yemeği
Ispanaklı Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |