Tavuklu Kabak Karnıyarık
Tavuklu Kabak Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yeşil kabak
- 350 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Köri
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
Sosu için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Üzerine için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Kabak Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı minik minik kuşbaşı biçiminde doğruyoruz.
- Bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Soğanlarımızı yemeklik kıyıyoruz. Sularını çeken tavuklarımızın üzerine sıvı yağımızı gezdirdikten sonra soğanlarımızı ekliyoruz.
- Soğanlarımız pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Soğanlarımız pembeleşince ince ince doğradığımız biberlerimizi ekleyip karıştırınız.
- Domates salçamızı ve biber salçası ekleyip, 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
- Baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz. İç harcımız hazır olarak beklesin.
- Kabaklarımızın baş kısmını kesip, ikiye bölüyoruz. Bir kaşık yardımıyla içlerini oyuyoruz.
- Bir tencereye su koyup, tuz ekliyoruz ve suyu kaynatıyoruz.
- Kaynayan suyumuza kabaklarımızı atıyoruz. Diriliğini kaybedene kadar 10-15 dakika haşlıyoruz.
- Haşlanan kabaklarımızı bir borcama diziyoruz. İçlerini tavuklu harcımız ile dolduruyoruz.
- Sosumuz için salça ve sıcak suyumuzu karıştırıyoruz. Kabaklarımızın üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirlerimizi bölüştürüyoruz. 200 derece fırında kaşar peynirlerimiz eriyip, nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
Tavuklu Kabak Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









