Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası
Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- ½ (yarım) tavuk göğüs (200 gr)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
Terbiyesi için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un (dolu)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 kepçe çorbanın suyu
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye tavuk göğüs konulur. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz konularak haşlanmaya bırakılır.
- Tencere içerisine yağ ve havuçlar eklenerek birkaç dk kavrulur. Rengi dönen havuçlara su ve tavuk suyunu eklenerek kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra arpa şehriye eklenerek karıştırılır ve 5 dk pişirilir.
- Yumuşadıktan sonra didiklenmiş tavuk göğüs eklenir.
- Terbiyesi için tüm gereçler uygunca çırpılır. Bir yandan süratlice çorba karıştırılırken başka yandan da terbiye eklenir.
- Birkaç dk sonra ocağın altı kapatılır. Üzerine nane yakılarak servis edilir.
Afiyet olsun 🥣.
Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






