Tavuklu Güveç

Tavuklu Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 modül tavuk pirzola
  • 4 tane patates
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane kapya
  • 2 tane çarliston biber
  • 6-7 tane arpacık soğan

Tavuk terbiyesi️️;

  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Sos için️️;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Tavuklu Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceden tavuk etlerini baharatlarlar terbiye yapıp 1-2 saat dinlendirin.
  2. Daha sonra patatesleri soyup dilimleyerek borcamın kenarlarına dizin.
  3. Bende hazır kızartılmış patlıcan vardı onları kullandım lakin siz ister patlıcanı kızartın, isterseniz de çiğ biçimde küp küp doğrayıp borcamın ortasına bırakın.
  4. Üzerine terbiye etiğiniz tavuk etlerini dizin ,kenarlara iri biçimde dilimlenmiş biberleri bırakın ,aralara soğanları sıkıştırın.
  5. Ayrı bir kapta salça, su ,sıvı yağ ve baharatları sos yapın bu sosu yemeğin üzerine döküp üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serip evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

Tavuklu Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Domatesli Cevizli Kahvaltılık Yeşil Zeytin
Gelin Pastası
Salçalı Körili Makarna
Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma
Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek
Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |