Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz)

Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz) Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için:

  • 400 gram tavuk göğsü (ince şeritler halinde kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Patates için:

  • 2 adet büyük patates

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, salça, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla harmanla, 30 dk buzdolabında beklet.
  2. Patatesleri ince jülyen doğra. Nişastasını almak için buzlu soğuk suda 15 dk beklet. Suyunu süzüp düzgünce konseye, tuzunu bu evrede ekle. Bol yağda çıtır olana kadar kızart.
  3. Tavayı ısıt, marine edilmiş tavukları gerili önlü sotele.
  4. Tabağa evvel çıtır patates, üzerine sarımsaklı yoğurt, en üste sotelenmiş tavukları koy.

Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepside Kumpir
Enfes Gronala
Mango Avokado Salata
Fırında Kabak Mücver (Sevmeyene Bile Sevdiren Lezzet)
Kayseri Mantısı
Kuzu Gerdan
Hdabla | © 2025 |