Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 büyük patates
Marine için:
- 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurt sos:
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Salçalı sos:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Bir tutam kekik
- Çeyrek çay bardağı su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları jülyen doğrayalım ve marine için gereken gereçler ile harmanlayıp dolapta en az 1 saat bekletelim.
- Patatesleri ince ince doğrayalım biraz tuzlayıp kızartalım.
- Marine edilmiş tavukları tavada güzelce pişirelim.
- Bir yandan da salçalı sosu hazırlamaya başlayım.
- Salça sos için yağda salçayı kokusunu çıkana kadar kavuralım.
- Kekik ve suyu ekleyip biraz kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Yoğurdun içine sarımsağı ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Önce patatesleri tabağa koyalım.
- Üzerine yoğurdu ekleyelim.
- Daha sonra salçalı sosu ve onun da üzerine tavukları ekleyelim. Afiyet olsun 🌸.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



