Tavuklu Çıtır Sarma

Tavuklu Çıtır Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 8 tane lavaş
Tavuklu harç için;
- 1 kilo tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 200 ml sıvı krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Köri baharatı
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Panelemek için;
- 2 tane yumurta
- 3 su bardağı kadar kahvaltılık mısır gevreği
Tavuklu Çıtır Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu küp halinde doğrayalım tavaya alalım.
- Sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte kavuralım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyelim, tekrar kavuralım .
- Üzerine krema,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım ocaktan alalım.
- Mısır gevreğini biraz ezelim lavaşların içine harçtan koyup kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Sağ ve sol tarafını içe yanlışsız katlayıp rulo biçiminde saralım.
- Önce çırpılmış yumurtaya ,daha sonra mısır gevreğine bulayıp yağlanmış fırın kabına dizelim.
- Üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Tavuklu Çıtır Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














