Tavuklu Çin Makarnası

Tavuklu Çin Makarnası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket çin eriştesi
  • 2 adet tavuk göğsü (ince jülyen doğranmış)
  • Sıvı yağ
  • Susam yağı
  • Soya sosu
  • Acı sos
  • İstiridye sosu
  • 2 adet havuç (ince uzun doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • İnce doğranmış lahana
  • Frenk soğanı
  • Kırmızı meksika biberi(isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuklu Çin Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya 2 yemek kaşığı susam yağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koy, tavukları ekle. Yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavur. Hafif kızarınca bir tabağa al.
  2. Aynı tavaya tekrar biraz susam yağı ekle. Soğan, sarımsak, havuç, biber ve lahana üzere zerzevatları sırayla ekleyip 5-6 dakika sotele. Sebzeler hafif canlı kalmalı.
  3. Makarnayı paketin üzerindeki üzere haşla (genellikle 10-12 dakika). Süz ve biraz yağ ile karıştırarak yapışmasını önle(haşlama süreci denetimli yapılmalı).
  4. Daha sonra sebzeler ile tavuğu birleştir yarım çay bardağı soya sosu, bir yemek kaşığı acı sos ( bu size kalmış damak zevkinize nazaran ayarlanabilir), 1 yemek kaşığı istiridye sos ekle karıştır. Erişteyi üzerine ekle ve eriştenin suyu ile ( yarım çay bardağı) tekrar karıştır.
  5. En son ince doğranmış frenk soğanını ekle ve sıcak servis et. Afiyet olsun 😄.

Tavuklu Çin Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Trileçe
Kolay Kıyır Kıyır Difrizlik Un Kurabiyesi
Miniklere Bebek Krakeri
Kolay Sade /Kakaolu Pankek
Makarnanın En Lezzetli Versiyonu
Portakallı Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |