Tavuklu Çin Makarnası
Tavuklu Çin Makarnası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket çin eriştesi
- 2 adet tavuk göğsü (ince jülyen doğranmış)
- Sıvı yağ
- Susam yağı
- Soya sosu
- Acı sos
- İstiridye sosu
- 2 adet havuç (ince uzun doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- İnce doğranmış lahana
- Frenk soğanı
- Kırmızı meksika biberi(isteğe bağlı)
- Karabiber
- Tuz
Tavuklu Çin Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya 2 yemek kaşığı susam yağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koy, tavukları ekle. Yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavur. Hafif kızarınca bir tabağa al.
- Aynı tavaya tekrar biraz susam yağı ekle. Soğan, sarımsak, havuç, biber ve lahana üzere zerzevatları sırayla ekleyip 5-6 dakika sotele. Sebzeler hafif canlı kalmalı.
- Makarnayı paketin üzerindeki üzere haşla (genellikle 10-12 dakika). Süz ve biraz yağ ile karıştırarak yapışmasını önle(haşlama süreci denetimli yapılmalı).
- Daha sonra sebzeler ile tavuğu birleştir yarım çay bardağı soya sosu, bir yemek kaşığı acı sos ( bu size kalmış damak zevkinize nazaran ayarlanabilir), 1 yemek kaşığı istiridye sos ekle karıştır. Erişteyi üzerine ekle ve eriştenin suyu ile ( yarım çay bardağı) tekrar karıştır.
- En son ince doğranmış frenk soğanını ekle ve sıcak servis et. Afiyet olsun 😄.
Tavuklu Çin Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









