Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet havuç
  • 3 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzerini geçecek kadar su

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri bir kaba dökelim ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  2. Tencereye sıvı yağ ekleyelim.
  3. Küp küp doğranmış eti içerisine atalım ve pişmeye bırakalım.
  4. Pişen etlerin üzerine evvel birkaç kesim tereyağ atıp yarım ay biçiminde doğranan soğanları ekleyelim ve soğanların pembeleşene kadar pişirelim.
  5. Ardından havuçları ister kibrit çöpü inceliğinde doğranmış isterseniz de rendelenmiş halde tencereye atalım.
  6. Havuçlar da kızardıktan sonra tuzu ve karabiberini atalım.
  7. Suyunu süzdüğümüz pirinçleri tencereye eşit gelecek halde yayalım.
  8. Önce ortasına sonra kenarlarına 3-4 tane delikler açalım.
  9. Ortasına kabuklarını soyduğumuz bir baş sarımsağı yerleştirelim.
  10. Suyunu ek ettikten sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  11. Genişçe bir tabağı pilavımızı tencereyle aksi getirdikten sonra imgesiyle bile mideye zil çaldıran pilavımız hazır🌸.

Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer Patates Kızartması
Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik)
Lokmalık Poğaça
Karalahana Diblesi
En İyi Mantı Tarifi
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)
Hdabla | © 2025 |